Pantone kleur van het jaar: paars

Paars is Pantones kleur van het jaar

Slechts een paar dagen na de lancering van het logo en de huisstijl van Design Djunky (paars), presenteerde Pantone de kleur van 2018: Pantone18-3838 Ultra Violet. Paars dus! Toeval?

“Een dramatische, provocerende en attente kleur paars is Pantone 18-3838. De ultra-violette tint communiceert originaliteit, vindingrijkheid en visionair denken dat ons de toekomst wijst” zegt Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Colour Institute.
Hier zijn we het bij Desing Djunky roerend mee eens.

“Paars is complex, grensverleggend en artistiek. Ultra Violet staat symbool voor de mysteries van de kosmos, de intriges van wat ons te wachten staat, en de ontdekkingen die verder gaan dan waar we nu zijn. De uitgestrekte en onbegrensde nachtelijke hemel is symbolisch voor wat mogelijk is inspireert ons om een ​​wereld buiten de onze na te streven.

Muzikale grootheden zoals Prince, David Bowie en Jimi Hendrix gebruikten de kleur paars om hun individualiteit te uiten. De diepte van Pantone18-3838 Ultra Violet, genuanceerd en vol emoties, symboliseert onafhankelijkheid, waardoor individuen hun unieke stempel op de wereld kunnen zetten en hun creatieve grenzen kunnen verleggen. Paars brengt energie en inspiratie.” Aldus Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Colour Institute.

Het Pantone Color Institute

Het Pantone Color Institute voorspelt wereldwijde kleurentrends en adviseert bedrijven over kleuren voor merkidentiteit en productontwikkeling. Wereldwijd is het Pantone Color Institute toonaangevend op het gebied van kleuradvies en werkt het samen met internationale merken om de kracht, psychologie en emotie van kleur optimaal in te zetten.

“The Pantone Color of the Year has come to mean so much more than ‘what’s trending’ in the world of design; it’s truly a reflection of what’s needed in our world today.” – Laurie Pressman, Vice President van het Pantone Color Institute.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.