Een hygiënisch bureaublad: voorkom coronabesmetting op kantoor.

Een hygiënisch bureaublad: voorkom coronabesmetting op kantoor.

Het coronavirus houdt Nederland en de rest van de wereld de laatste weken in z’n greep. In Nederland zijn al veel maatregelen getroffen, zo geldt voor iedereen: blijf thuis als je klachten hebt zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. En mijd sociaal contact.

Waar sommige bedrijven kiezen voor een tijdelijke ‘lockdown’, zijn er ook genoeg bedrijven die maatregelen treffen om een hygiënische werkomgeving te realiseren, waardoor het gevaar op een coronabesmetting geminimaliseerd wordt. Bij deze maatregelen hoort natuurlijk het handen wassen, extra alcoholgel om te desinfecteren en geen handen schudden. Maar er is meer dat u kunt doen om de hygiene op kantoor te waarborgen!

Hygienisch bureaublad

Vaak denkt men dat de wc, of de keuken de plekken zijn met de meeste bacteriën op kantoor. Maar wat blijkt? De werkplek (bureaublad en toetsenbord) is de plek met de meeste bacteriën. Onderzoek wees uit dat een gemiddelde toiletbril ongeveer 49 microben telt per vierkante inch, maar een toetsenbord kan er wel 3.295 tellen.

Door niet te eten achter uw bureau, regelmatig handen te wassen en geen vuil servies op het bureau te laten staan voorkomt u al veel viezigheid. Maar er is nog een simpelere oplossing om hygiëne op de werkplek te optimaliseren, een oplossing waar we bij Design Djunky al heel veel gebruik van maken.

Standing Rock vakbeurs facilitair 2020 Design Djunky

FENIX werkbladen

Een ‘gewoon’ bureaublad wordt snel plakkerig, er komen vetvlekken op en bacteriën verzamelen zich. Dit is vaak niet eens zichtbaar. Met een FENIX werkblad is dit allemaal verleden tijd.

FENIX kent een bijzonder productieproces, waarbij nanodeeltjes en acrylhars worden uitgehard doormiddel van elektronenstralen. Ook is het materiaal voorzien van een meerlaagse coating. Het oppervlak is gesloten en beschikt over antibacteriële eigenschappen, waardoor het erg hygiënisch is.
Typerend voor FENIX zijn de ultramatte finish en een aangename soft touch. Ondanks het extreem matte oppervlak, is het materiaal zowel verticaal als horizontaal toe te passen.

 

Een hygiënisch bureaublad: voorkom coronabesmetting op kantoor.

Design Djunky en FENIX

Zowel de Rock, de Standing Rock en de Move Around van Design Djunky kunnen met een FENIX tafelblad geleverd worden. Wilt u uw werkomgeving zo hygiënisch mogelijk maken en wilt u meer weten over FENIX bureaubladen? Of wilt u weten wat er voor uw werkomgeving mogelijk is? Neem gerust contact met ons op.

Eigen productie

Nog meer goed nieuws van Design Djunky: Tijdens deze coronacrisis grijpen veel bedrijven mis, omdat ze gebruik maken van toeleveranciers uit China. Omdat we bij Design Djunky alle producten zelf produceren, hebben we hier geen last van. Ons design meubilair is dus gewoon leverbaar. Tevens nemen wij alle adviezen van het RIVM zeer serieus, maar zorgen we dat we te allen tijde goed bereikbaar zijn. Dus bel of mail ons gerust als u vragen heeft of een afspraak wil maken. Die afspraak kan – met oog op de coronamaatregelen – zelfs via een videoverbinding!