twee German Design Awards voor Design Djunky

Design Djunky krijgt 2 awards in Frankfurt – behind the scenes

Niet één, maar twee German Design Awards.

Eind 2019 kregen we bij Design Djunky het fantastische nieuws dat zowel de Rock als de Move Around – de twee kopstukken waar het bij Design Djunky allemaal mee begon – een German Design Award had gewonnen, in de categorie Excellent Product Design.

winner GDA 2020Al in april van dat jaar was de nominatie van de Rock en Move Around bekend, maar pas acht spannende maanden later werd het duidelijk dat we de prijs (prijzen!) dus ook echt in de wacht hadden gesleept.

De feestelijke uitreiking van de German Design Awards 2020 zou plaatsvinden op 7 februari in Frankfurt. Niet om de hoek dus. Maar omdat deze awards zo prestigieus zijn en omdat Design Djunky er dus twéé zou ontvangen, besloten we dat we hoe dan ook bij de awarduitreiking in Frankfurt aanwezig wilden zijn.

Frankfurt

Op vrijdag 7 februari vertrokken Orlando Tjin Asjoe (art director), Yannick van den Akker (accountmanager en adviseur) en Nora Schenk (PR en communicatie) in alle vroegte en in feestelijke stemming met de auto naar Frankfurt.

in de auto naar Frankfurt

Zeer veel glamour

Na een ruime vier uur rijden kwam het drietal aan in Frankfurt. In een parkeergarage moest de auto worden achtergelaten. De limousine met champagne voor de tweevoudige awardwinnaars was nét weg, dus met een pendelbus werd de reis naar de Messe (het beursgebouw waar de awarduitreiking zou plaatsvinden) voortgezet.

in de bus naar de award uitreiking

De Messe bleek een groot, nee inmens gebouw te zijn. En de pendelbus bracht het Design Djunky drietal precies aan de andere kant van de beurs van waar de awarduitreiking was. Dat betekende voor Orlando, Yannick en Nora een wandeltocht van bijna 5km dwars door de Ambiente (een internationale vakbeurs). Gelukkig was de rode loper uitgerold.

Rode loper in Frankfurt - German Design Awards

Twee awards!

Na een warm onthaal met taart en drankjes werden de fysieke awards – twee prachtige lijsten, een voor de Rock en een voor de Move Around – aan art director Orlando uitgereikt. U ziet op de foto dat het een gezellige drukte was.

twee German Design Awards voor Design Djunky

Hierna volgde het officiële fotomoment. Orlando Tjin Asjoe blijkt niet alleen geniaal te zijn in het ontwerpen van meubilair, hij kan ook best goed met twee awards poseren voor een camera.

de art director op de foto bij GDA

Op het podium

En toen was het grote moment daar. In een enorme zaal vond de feestelijke uitreiking van de German Design Awards 2020 plaats. Orlando Tjin Asjoe maakte dankbaar gebruik van zijn moment op het podium.

Speech! GDA

En daarna… champagne!

champagne

Na een feestelijk diner vertrok het Design Djunky drietal in opperbeste stemming en met twee German Design Awards in de kofferbak weer naar Weesp. Het was een lange dag, maar dit was het meer dan waard. Je wint immers niet elke dag twee German Design Awards toch?

Grote dank aan de German Design Council, voor alles. En tot volgend jaar!